SISTEME HETEROGENE
>>
membri
|
proiecte
|
aparatura
|
colaboratori
|
publicatii
|
aplicatii
|
galerie foto
PREZENTARE
Echipa "Sisteme Heterogene" are o activitate prestigioasa in domeniul polimerizarii, evidentiata prin numeroase lucrari stiintifice publicate in jurnale cu factor de impact ridicat. Echipa isi propune sa dezvolte activitatile de obtinere, selectie si productie a materialelor nanocompozite, tehnologiilor si aplicatiilor acestora (medicale, mediu si dispozitive electronice).
Membrii grupului sunt cercetatori cu recunoastere stiintifica nationala si internationala alaturi de membrii mai tineri, majoritatea lor fiind specializati in laboratoare de cercetare prestigioase. In anul 2012, in urma unui proces de evaluare si certificare institutionala, grupul nostru a primit calificativul Excelent din partea comisiei de experti internationali.
Echipa are o buna activitate de cercetare in cateva proiecte de cercetare fundamentala si aplicativa derulate prin Programul National de Cercetare Dezvoltare si Invovare - PNCDI. Pe plan european, grupul nostru a coordonat un proiect cu acronimul ENPONA din cadrul programului FP6-SSA si a participat in calitate de beneficiar in proiectele HARCANA (program FP7-Large) si PRONACOM (programul FP5-IP), prioritatea Nanostiinte si Nanotehnologii. De asemenea colectivul a fost implicat in programe bilaterale cu universitati si institute de cercetare din Franta, Cehia, Grecia, Spania si Italia.
In colaborare cu alte universitati Echipa "Sisteme Heterogene" are o vasta experienta in programe educationale la toate nivelele (preuniversitar, universitar, postuniversitar si doctoral), iar experienta cercetatorilor grupului ofera bune conditii pentru organizarea de cursuri de pregatire in multe specializari. Datorita pozitiei, in mijlocul mediului academic si tehnic, grupul nostru are bune colaborari cu multe universitati si institute, care pot oferi competente complementare in diverse arii de cercetare.
Domenii de interes:
- hibride polimer-anorganice obtinute prin procedee sol-gel si/sau procese de topire-intercalare
- nanoparticule functionale polimer-anorganice obtinute in medii disperse
- nanocompozite hibride obtinute prin depunere multistrat a polielectrolitilor
- nanoparticule polimerice si filme subtiri pentru aplicatii biomedicale
- nanoparticule hibride component magnetic-polimer pentru dozarea medicamentelor si biosenzori
- polimerizarea emulsiilor si microemulsiilor cu monomeri functionali
- electroliti polimerici multifuntionali
- micro si nanoparticule miez-coaja
- sinteze solicitate de noi polimeri biocompatibili
- micro si nanoparticule cu proprietati controlate
- analiza si caracterizarea nanopaticulelor polimerice prin metode specifice si Hi-tech.
|